PunkBuster hibaüzenetek


Mi is a PunkBuster? Nem más, mint egy kliens és szerveroldali csalásellenörző és megelőző program.
Feladatát több szinten látja el. Ellenőrzi a memóriarezidens és elinduló csalásokat, ellenőrzi a játékos számos beállítását *, ezen kívül screenshotokat is készít a szerveren lévő játékosokról.

* Szinte minden beállítás figyelhető, kezdve a játékos nevétől, annak rate beállításáig, a bindekig, egyes grafikai elemekig.

Tévhitek a PunkBuster-rel kapcsolatban:
-LAG-ot okoz: ez így teljesen nem igaz. Nem lesz lagos a szerver ha fut a PB, első belépéskor egyben futnak le az ellenőrzések, tehát előfordulhat a legelső belépés első néhány másodpercében "akadás", de ezke után folyamatos a játék és kapcsolat. vagyis nem rontja a kapcsoaltot a PB jelenléte.

-Nem szűri ki a csalásokat: ez sem igaz. Mindig lesznek újabb és újabb csalások. Lesznek olyan csalások, amit eslőre nem szűr ki a PB, DE (!) a pbshotokon ez látszódni fog, tehát az admin ezeket ellenőrízve lefülelheti a csalókat... Egyszóval ez sem lehet indok, hiszen nem marad rejtve csalás!


A PB használatával elkerülhetőek klánok, emberek befeketítése, korrekt, fair játékhoz hozzájárul a használata, warok tisztázhatók ennek használatával.
Nincs olyan indok ami elutasítaná a PB használatát!


A PunkBuster telepítése és frissítése: alapjában véve, a patch településekor felkerül a PB is mégpedig a játék gyökérkönyvtárába pb néven. Frissítése: elméletileg autómatikusan frissül a PB-s szerverre lépéskor, ha ezt magunk szeretnénk megoldani, akkor nem kell mást tenni, mint a PB setup programot letölteni és futtatni.


A PB bekapcsolása: A CoD menüjében teheted meg, illetve a konzolba beírva: /pb_cl_enable


Cvar violations: A cvar nem más mint beállítás. A szerverre belépés során ezeket ellenőrzi a PB. Ha ilyen hibaüzentet kapsz, akkor pontosan jegyezd le, netán készíts screenshotot, és hozd le a konzolt: nézd meg milyen beállítás miatt távolított el a szerver.
A szerverre belépéskor ezeket a konzolba beírt parancs segítségével te is megnézheted: /pb_cvarlist
Megoldás: a helytelenül használt beállítást javítsd. ilyen beállítás lehet például a rate is, ennek tárgyalását lásd lejjebb.


Blocked O/S Privileges: A PB futásához rendszergazdaként kell belépned. Vagyis vendégfiókot használva kapod meg ezt a hibaüzenetet. megoldása: lépj be rendszergazdaként. Ritka esetben okozhatja valamilyen program is a hibát, mely csökkenti vagy megtagadja a jogokat. Ilyen védelmi szoftver szerencsére kevés van, mindenesetre ez ügyben is nézz körbe szoftvereid közzött ha ilyne hibát kapsz.


Insufficient O/S Privileges: Spy és adware fertőzés okozhtaja, futass vírusírtót, spykeresőt. Kiemelném a VX2 adware-t, hivatalos oldalon VX2 esetén ezt a programot javasolják futtatni


pbcl.dll hiba: valamilyen futó program akad össze a PB-vel, először futtass egy frissítést. Az a néhány program, melyről tudható, hogy gátolja a PB-t:

* Get Right
* DU Super Controler
* Macro Toolsworks
* Girder 3.2
* PRTG Traffic Grapher
* MS Office: ctfmon.exe (ritkán)
* CyberCorder: cybrcrdr.exe
* Paessler Router Traffic Grapher: prtg4.exe
* 3dnasys.exe
* mIRCStats


INIT FAILURE, pbcl.dll és pbag.dll hibák: valamilyen ok miatt a PB nem tudott betöltődni. Mindenkép javasolt a PB frissítése, újratelepítése!


PB Server running Old Version: Kizárólag szerveroldali dolog: a szerveren nem a legfrisebb PB verzió fut. jelezd az adminnak, hogy frissítsen. Ha zavar a kiíródó szöveg, ki is kapcsolhatod, írd a konzolba: pb_security 0


Rate hibaüzenetek:A rate beállítás (is) meghatározza a hálózati kapcsolatodat. A 25000-es beállítás a javasolt, semmi mást nem kell tenned, mint a konzolba beírnod: /rate 25000


Hivatalos Punk Buster honlap: http://www.evenbalance.com/index.php?page=dl-cod2.php
Itt találod a frissítéseket, és egyéb segítséget.
Oldalmenü
Szavazás
Hogy tetszik az oldal?
Nagyon profi
Egész jó, bár még lehet rajta javítani
Átlagos
Elmegy, de csinálhattál volna jobbat is
Nem tetszik